Stojadinović: Imam viziju Zvezdinog tima!

"Još ranije sam rekao da ću ukoliko postanem sportski direktor u Crvenoj zvezdi zamrznuti svoju menadžersku licencu. Istina je da se u ovom poslu dobro zarađuje, ali funkcija u Zvezdi predstavlja veliki izazov. Mislim da ovaj posao mogu dobro da radim, poznajem tematiku, a ukoliko „udarim u zid“ sam ću se povući. Ne bih ulazio u polemiku oko toga da li će Dragan Džajić biti predsednik kluba ili počasni predsednik. Znam da sam planiran za sportska pitanja i zato sam prihvatio i učešće u Radnoj grupi".

Zoran Stojadinović se osvrnuo i na dugovanja Crvene zvezde prema njemu:

"Crvena zvezda mi duguje 360.000 evra. Prethodna rukovodstva su tražila taj novac za transfere Isaha i Oumarua. Odnosno tražila su pozajmicu od 150.000 evra za svakog igrača, a kasnije su se obojice lako odrekli, a mene su zaboravili. Otvoreno ću reći da je račun kluba bio blokiran i zbog mojih menica. Nemam problem da to iznesem javno. Ja ću te menice povući. Ukupno 300.000 evra sam Zvezdi dao pre više od četiri godine, a ta suma je danas sa bankarskim kamatama dosegla 360.000 evra".

(old_image)

Mnogo se ovih dana polemiše o eventualnim odlascima najboljih igrača:

"Nažalost, prodaja je neminovnost. U trenutnoj situaciji iluzija bi bila nadati se da se tim može zadržati. Po mom mišljenju Zvezdine zlatne koke u ovom momentu su Lazović, Milivojević i Milunović, ali to ne znači da će oni otići tako brzo".

Armiju navijača Crvene zvezde interesuju i eventualna pojačanja:

"Imam viziju kako bi tim Crvene zvezde trebao da izgleda. Moramo težiti većim dometima. Opcija kupovine i ne mora biti primarna. Postoji varijanta pozajmice sa pravom preče kupovine. Zbog toga ću u narednim danima obići Porto, Sporting, Valensiju,… da vidim da li možemo dobiti nekog igrača, a ja sam siguran da možemo. Zvezdi su potrebna tri stranca, ali stranca koja prave razliku kao što su nekada bili Moreira i Diara u Partizanu. E mi moramo da pronađemo nekog Diaru".

Pogledajte još