Monstruozno: Na Zemunskoj pijaci lopatom ubio četiri šteneta na očigled građana

Nepoznata osoba je juče oko 15 časova u Zemunu na pijaci Senjski trg na očigled velikog broja prisutnih građana usmrtila lopatom četiri šteneta, prenosi "Alo".

Policija je obavila uviđaj, a ekipa "Veterine" je nakon toga odnela leševe usmrćenih pasa. Policija intenzivno traga za osobom koja je monstruozno usmrtila štence.

Kako "Blic" podseća ovo nije jedini slučaj monstruoznog ubijanja i zlostavljanja životinja ove godine - u septembru je u Futogu pronađen pas obešen za granu drveta, dok je par dana kasnije u Beogradu pronađena maca kojoj su odsečene zadnje šape.

Za ubijanje, povređivanje, mučenje ili bilo kakvo zlostavljanje životinje propisana je novčana kazna ili zatvor do jedne godine. Međutim, za sada postoje samo dva slučaja nasilništva nad životinjama koja su procesuirana do kraja i za koje su izrečene kazne. Prvi slučaj datira iz 2007. kada je Miroljub Savić (64) iz okoline Ljiga iz osvete ubio psa Mitu, a zatim ga vezao za branik kola i vukao ga nekoliko kilometara a onda ostavio na deponiji. Drugi slučaj je zabeležen u julu ove godine kada je Apelacioni sud osudio Obrada Pivića iz Veselinovca na tri meseca zatvora jer je na brutalan ubio svoja četiri psa koja su mu zaklala jagnje.

Nasilje nad životinjama vodi direktno u nasilje nad ljudima, slažu se svi psiholozi, pa se postavlja pitanje: Kada će sudstvo krenuti da intenzivnije procesuira brutalnost kojoj su neretko izložene životinje u Srbiji?

Pogledajte još