Hrana od koje se mršavi

0

Ako ne želite da se ugojite tokom jeseni i zime predlažemo vam da češće konzumirate sledeće namirnice. Za sagorevanje pojedinih namirnica ljudskom telu je potrebno više energije, što znači da tokom tog procesa organizam troši više kalorija.

Stoga, ako ne želite da se ugojite tokom jeseni i zime, odnosno sezone slava i božićnih praznika, predlažemo vam da češće konzumirate sledećih nekoliko namirnica koje možete naći u svakoj prodavnici ili na pijaci.

Jogurt

Namirnice bogate kalcijumom ubrzavaju metabolizam, a jogurt sadrži 50 odsto više kalcijuma od mleka. Trebalo bi dakle da svakoga dana popijete oko 3 dl jogurta. Ukoliko se, pritom, opredelite za onaj sa probioticima, značajno ćete smanjiti rizik od stvaranja masnih naslaga oko struka, tvrde naučnici.

Pasulj

Bogat je izvor vlakana i skroba koji podstiču organizam da, tokom njihovog sagorevanja, troše više kalorija. Naučnici su, naime, ustanovili da pasulj, banana i sočivo, kao bogati izvori skroba mogu povećati sagorevanje kalorija za čak 24 odsto. Dobro bi bilo kada biste svakoga dana pojeli po jednu porciju ovih namirnica.

Ljuta papričica

Osećaj ljutine papričicama daje kapsacin koji može podstaći organizam, da odmah, nakon ljutog obroka, sagori dodatnih 100 kalorija.

Zeleni čaj

Ova vrsta čaja, pored kofeina sadrži i antioksidans katehin, a ta kombinacija stimuliše rad nervnog sistema i podstiče brzo sagorevanje kalorija.

Izvor: Novosti.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.