Mišković iz Srbije pobegao na Kipar!

Nedavna pisanja lista "Kurir" su se, po svoj prilici obistinila - Miroslav Mišković je pobegao iz Srbije!

Nakon što se na vreme pobrinuo da svoje veliko bogatstvo preko ofšor kompanija prebaci na Kipar, Mišković je u lično otputovao na to ostrvo, gde uživa jaku političku zaštitu.

Kako je Kurir nedavno pisao, u kiparsku ofšor firmu „Hemslejd“, koja je u vlasništvu najbogatijeg Srbina, samo u dve godine slilo se na ime prihoda više od 2,2 milijarde evra.

Na „Hemslejd“ se vodio i prodati „Delta Maksi“, a i dalje se vode „Delta holding“ i „Delta rilestejt“, trenutno možda najvrednija Miškovićeva firma, jer je vlasnik skoro svih njegovih nekretnina i zemljišta. Preostalih 85 odsto akcija „Delta rilestejta“ drži „Astatin“, opet s Kipra, u čijem državnom i političkom vrhu Mišković ima jake veze.

Upravo na čelu „Hemslejda“ je Miškovićeva desna ruka - Tatjana Jeronimides, supruga Marija Jeronimidesa, donedavno glavnog spoljnopolitičkog savetnika kiparskog predsednika. Ona je akter velikog skandala koji je letos potresao Kipar. Naime, kiparski mediji sumnjaju da je upravo Mišković pokušao da se dokopa posla preuređenja starog aerodroma u Larnaki u veliki centar kineske industrije, ali posao je na kraju propao.

U „Delti“ nisu želeli da daju zvaničnu informaciju gde se trenutno nalazi prvi čovek kompanije, da li je na Kipar otputovao poslom ili njegov odlazak ima veze sa otkrićem Kurira da će uskoro biti pozvan u policiju na informativni razgovor zbog spornih privatizacija u koje je umešan, a koje se pominju u izveštaju EU - poput „C marketa“ i Luke Beograd.

Izvor: Kurir

Pogledajte još