Akademici SANU su nesposobni

U intervjuu Večernjim novostima od nedelje Antić je rekao da je "postignut cilj koji su imali komunisti da u SANU udje što više tehničke inteligencije. Od tada je Akademija čisčena od društvenih nauka jer samo one mogu da kritikuju vlast".

Predsednik SANU kaže da se ne meša u dnevnu npolitiku. Kao da je Kosovo dnevna politika - izjavio je Antić komentarišući odgovor iz SANU da je razgovor kojeg je predsednik Nikolić ponudio o Kosovu - zakasnio.

Komentarišuci presudu Gotovini i Markaču, Oliver Antić je naglasio da " posle takvih presuda jasno je da pomirenja u regionu nema".

Savetnik predsednika Nikolića rekao je na konstataciju da Hrvatska najavljuje povlačenje tužbe protiv Srbije za genocid da " njima on ništa ne bi verovao.Hrvati uvek pričaju jedno a rade drugo". Dodao je da imamo nekoliko tomova materijala za protivtužbu koja će pokazati da je Hrvatska politika u kontinuitetu ista 160 godina, kao i njenih saveznika koji su je podržavali, a pre svega Nemačke.

Prema njegovim rečima " istina je da je jedna moća članica EU, a zna se i koja, prigrlila svoje verne saveznike iz Drugog svetskog rata,a ostale odbacuju".

Savetnik Antić je rekao da sadašnja vlast, za razliku od prethodne, nije " evrofanaticna" i da vlast zna da ne postoji samo jedno rešenje i jedan put.U promenjenim okolnostima moguće je promeniti i put i stazu".

BEOGRAD, 25.novembar 2012 (Beta)

Pogledajte još