Butulija: Ne sme da se ignoriše ulaganje u rukomet

BEOGRAD, 30. novembra 2012. (Beta) – Predsednik rukometnog kluba Crvena zvezda Igor Butulija rekao je u petak da taj sport ne treba ignorisati toliko da se ni dinar ne ulaže u njega.

“Volimo i fudbal i košarku, u koje treba ulagati novac, i svesni smo da će oni uvek biti ispred našeg sporta, ali se rukomet ne sme toliko ignorisati da se ni dinar ne ulaže, iako se zna da se jako voli i poštuje u našem narodu”, rekao je Butulija agenciji Beta.

Butulija je kazao da je njegov klub smanjio budžet kako bi vratio dugove i uložio sredstva u razvoj mladih igrača.

“Ne možemo da dozvolimo da lažemo decu, spustili smo budžet da bismo vraćali dugove i uložili u razvoj mladih igrača, medju kojima je i nekolicina najtalentovanijih u Evropi. Mi smo dužni da im obezbedimo osnovne uslove za razvoj jer su oni budućnost srpskog sporta u celini”, kazao je Butulija.

On je rekao da nije mogao više da ćuti i da gleda kako se “deca muče” dok “drugi sportovi imaju milionske budžete”.

“Ne možemo više da ćutimo i gledamo u kojim uslovima se deca muče, dok drugi sportovi imaju milionske budžete. To je tako jer čekamo obećanje i ne kukamo preko medija kao neki. Nismo mi krivi što ima grobara rukometa, koji za cilj imaju da čuvaju svoja mesta i ne lobiraju za rukomet u društvu radi očuvanja svojih stolica”, rekao je Igor Butulija.