Manival usvojio izveštaj o napretku Srbije

BEOGRAD, 3. decembra 2012. (Beta) - Komitet Saveta Evrope koji se bavi pitanjima u vezi sa sprečavanjem pranja novca i finansiranja terorizma, Manival (Moneyval), u ponedeljak je usvojio Izveštaj o napretku sistema za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva finansija Srbije, razmatranje postignutog naprekta je logičan nastavak kontinuirane procene tog sistema od komiteta Manival.

Na dnevnom redu prvog dana 40. zasedanja Komiteta Manival, raspravljalo se i o postignutim rezultatima u sistemu borbe protiv pranja novca i finansiranja terorizma u poslednje dve godine.

Sekretarijat Manivala je, kako se navodi, izvestio plenarij o detaljnoj analizi najznačajnijih FATF preporuka, a zatim su delegaciji Srbije postavljena brojna pitanja ode Vatikana, države koja je bila zadužena za postavljanje pitanja i delegacija drugih država članica Saveta Evrope, kao i od eksperata Komiteta Manival u oblasti finansija i prava.

Nakon uspešne rasprave, plenarij Komiteta Manival je konsenzusom usvojio izveštaj o napretku Republike Srbije. Ovaj izveštaj će biti objavljen na zvaničnoj veb stranici Komiteta Manival.

Pogledajte još