Petrović: Partizanu nedostaje iskustvo

Partizan je ove godine u grupnoj fazi Lige Evropa osvojio dva boda, remijima protiv Neftčija, dok je dvaput poražen od Intera i jednom od Rubina.

Crno-beli će u četvrtak dočekati Rubin iz Kazanja u poslednjem kolu grupne faze Liga Evrope.

"Ove godine je igranje u Ligi Evropa bilo lepo iskustvo za nas. Dosta mladih igrača je učestvovalo u tom takmičenju i mislim da je svako stasao na svoj način. Smatram da je prevagnulo neko naše neiskustvo što nismo nastavili to takmičenja na proleće, ali opet bi trebalo biti zadovoljan", rekao je Petrović Agenciji Beta tokom susreta s navijačima u Beogradu.

"Mogla je da bude zapaženije uloga u Evropi, imali smo šanse protiv Nefčija kod kuće, vodili smo u Bakuu. Mogli smo do tri boda i protiv Intera u Milanu", dodao je on.

Partizan je osvojio jesenju titulu u prvenstvu Srbije sa šest bodova više od Crvene zvezde, a golman crno-belih kazao je da u drugi deo sezone treba da uđu maksimalno koncentrisani.

"U klubu su zadovoljni rezultatima u jesenjem delu sezone. Šest bodova u prvenstvu je velika stvar, ali se ne treba opustiti u drugom delu šampioanta. Ne mislim da će biti lako da se uđe u prolećni deo sezone i moramo ostati koncentrisani", kazao je Petrović.

Prvi golman Partizana Vladimir Stojković je u oktobru u utakmici 8. kola Super lige protiv Javora povredio ključnu kost, a njega je na golu zamenio Petrović, koji je rekao da zadovoljan učinkom.

"Zadovoljan sam prikazanom igrom od povreda Stojketa (Stojkovića). Imao sam par utakmica gde nisam imao sreće, primio sam par golova što se nije moglo braniti, ali sam generalno zadovoljan odbranama, kako u Evropi, tako i u prvenstvu", zaključio je Petrović.

Beta

Pogledajte još