Lukić zadužio Zvezdu 24 miliona evra!

Zvanično, kumulativ Zvezdinih obaveza iznosi 48,5 miliona evra. Najbolje rezultate u predsedničkom mandatu ostvario je Dragan Džajić, posle čijeg je odlaska klub ostao u minusu od svega 740.000 evra.

"Džajić je bio predsednik Zvezde sedam i po godina. Za vreme njegovog mandata klub je poslovao stabilno, napravljen je minus od 740.000 evra, što je sitnica u odnosu na dugove koje su pravili njegovi naslednici", rekao je izvor Informera blizak Radnoj grupi.

Sličan dug ostao je i iza Toplice Spasojevića, ali je ugledni privrednik na čelu Crvene zvezde bio svega 10 meseci. Sve ostale uprave pravile su milionske minuse na klupskom računu. Milan Vujin i Miloš Marinković zadužili su Zvezdu za 3,4 miliona evra, a Dobrivoje Tanasijević je tokom devet meseci napravio 4,1 milion evra minusa.

(old_image)

Uprava kojom je rukovodio Dragan Stojković takođe je doprinela bacanju kluba u finansijski ambis, jer je Piksi u periodu od jula 2005. do oktobra 2007. godine napravio 8,7 miliona evra duga. Međutim, svi zajedno nisu ni do kolena Vladanu Lukiću koji je za tri sezone zadužio klub za čak 24 miliona evra.

Informer u sutrašnjem izdanju donosi i spisak plata, premija i ostalih novčanih naknada rukovodećih kadrova od 1996. do danas. Zanimljivo je da postoje i oni koji mogu da se pohvale da su na "Marakani" radili volonterski. Takvi su bivši predsednici Toplica Spasojevic i Dobrivoje Tanasijević, odnosno advokat i jedno vreme generalni sekretar Dragan Ninković. Svi ostali su rad na "Marakani" debelo naplaćivali.

Od ljudi koji su nekada rukovodili Zvezdom praktično najmanju platu imao je Dragan Džajić. On je za sedam i po godina inkasirao 108.000 evra, ili 1.560 evra na mesečnom nivou. Njegova plata je, primera radi, prava sitnica u odnosu na primanja bivšeg sportskog direktora Ilije Ivića, koji je za devet meseci zaradio 226.000 evra, a odličnom zaradom može da se pohvali i bivši generalni sekretar Đorđe Stefanović koji je mesečno u proseku s klupske blagajne dizao 10.000 evra.

Izvor: Informer.rs

Pogledajte još