Čelsi čeka poraz Juventusa za prolaz dalje

Čelsi je u prethodnih pet utakmica Grupe E ostvario dve pobede, remi i dva poraza, i trenutno je treći na tabeli sa dva boda manje od Juventusa, a tri od Šahtjora.

Ukrajincima je u Donjecku dovoljan i nerešen ishod utakmice sa Juventusom da bi obezbedili prvo mesto, dok Torinezima bod odgovara za plasman dalje.

Jedino izvesno u ovoj grupi je da Nordsjeland bez obzira na rezultat u meču sa čelsijem ne može ni do trećeg mesta, koje vodi u Ligu Evropa.

Poslednje šesto kolo prve faze Lige šampiona će se igrati i u grupama F, G i H.

Najmanje neizvesnosti biće u Grupi F, u kojoj su prolaz dalje već obezbedili Bajern Minhen i Valensija. Obe ekipe imaju po 10 bodova i ostalo je samo da se vidi ko će ići dalje kao prvi, a ko kao drugi na tabeli.

Bajern ima bolji međusobni skor, pa će u slučaju istog broja bodova Nemci biti prvi.

Klub iz Minhena sutra će igrati na svom terenu protiv beloruskog BATE Borisova, dok će se Valensija u Francuskoj sastati sa Lilom.

U Ligu Evropa iz ove grupe preseliće se BATE Borisov, a takmičenje na međunarodnoj sceni za ovu sezonu završiće francuski Lil.

U Grupi G prvo mesto je obezbedila Barselona. Za drugu poziciju bore se Benfika i Seltik, dok moskovski Spartak nema ni teoretsku šansu da dođe do trećeg mesta i plasmana u Ligu Evropa.

U poslednjem kolu igraće Barselona - Benfika i Seltik - Spartak.

Identična situacija je i u Grupi H, u kojooj je Mančester junajted prvi sa 12 bodova, a drugom mestu nadaju se turski Galatasaraj i rumunski Kluž sa po sedam. Bez šanse da nastavi takmičenje je portugalska Braga, koja ima tri boda.

Galatasaraj će igrati u gostima protiv Brage, a Kluž u Mančesteru protiv Junajteda.

Sve utakmice počeće u 20.45 po srednjoevropskom vremenu.

Žreb za osminu finala Lige šampiona održaće se 20. decembra u Nionu.

Beta

Pogledajte još