Ima li nam pomoći - Čovek u Njujorku čeka smrt na šinama dok ga fotografišu

Na naslovnoj strani jučerašnjeg izdanja "Njujork posta" prikazan je čovek nekoliko trenutaka pre nego što ga je udario i ubio voz u metrou.

Ki Suk Han, 59-godišnji stanovnik Kvinsa, stradao je kada ga je posle svađe na šine gurnuo jedan muškarac. Voz je nailazio, a Han nije uspeo da se popne na platformu. Fotografija je objavljena na sajtu "Njujork posta" i u štampanom izdanju uz veliki naslov "Doomed" (osuđen na propast) i "gurnut na šine, ovaj čovek će uskoro umreti".

Javnost nije propustila da pogleda fotografiju, ali ni da je osudi.

Stravičnoj tragediji je prethodila svađa sa jednim muškarcem, koji je kasnije uhapšen. Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg je rekao da "nažalost izgubljeni život ne može da se vrati, a da na svetu očigledno postoje psihički poremećene osobe".

"Da li biste zbog tiraža objavili ovakvu fotografiju?", "Post je najveće đubre među đubretom, zašto to iko uopšte čita", "Sramota, ali me ne čudi da su pali tako nisko", "Ne poznaju etiku", "Čelnici u Postu nemaju ni srca, ni morala"... samo su neke od kritika koje su putem društvenih mreža upućene uredništvu lista.

Napad nije izbegao ni fotograf Umar Abasi, zbog toga što "nije pritrčao da pomogne" nesrećnom čoveku.

List je zatim objavio da je Abasi trčao ka Hanu, ali da je bio predaleko, kao i da je sevanjem blica pokušao da upozori mašinovođu.

- Nepravedno me kritikuju, bio sam predaleko. Trčao sam i trčao, aparat sam koristio nadajući se da će videti blic i zaustaviti se. Voz ga je udario pre nego što sam uspeo da stignem. Niko drugi ko je stajao bliže nije pokušao da ga izvuče", rekao je Abas i dodao da ga "proganja to što čovek nije uopšte vikao" - piše u današnjem izdanju "Njurok posta".

Pogledajte još