Američka invazija na Siriju pitanje trenutka!

Narod u Siriji je, kao i u Libanu (koji će verovatno biti meta), u panici, a mnogi tokom ove noći traže način da napuste zemlju ili se sklone na neko bezbednije mesto. Danas je izveden hemijski napad u Siriji koji će biti pripisan Asadu, samo dan-dva nakon što je Hilari Klinton izjavila da će napasti Siriju ako dođe do hemijskog napada. Pošto je libanski hezbolah na strani Asada, Liban će isto biti meta.

Tajms je već ranije najavio da su SAD spremne, ukoliko Abas bude koristio hemijsko oružje, da istog trenutka izvedu kopnenu invaziju.

Ako Obama odluči da odmah "interveniše" u Siriji, u ovom trenutku blizu Sirijske obale ima na raspolaganju ima 10 000 marinacai, 17 ratnih brodova, 70 bombardera, i ostalo borbeno oružje...

"Prerano je da se govori o tome šta bi moglo da se dogodi ako bi krenuli sa intervencijom. Još ništa nije uobličeno, nismo došli do odluke. Postoji mnogo opcija, ali bi vojna akcija mogla ubrzo da otpočne, kroz koji dan“, kazao je jedan od zvaničnika SAD-a povodom prisustva njihove vojske u Siriji.

Ovaj potez je došao nakon što je NATO u utorak iznedrio važnu strategiju za razvijanje avijacije i sistema raketne odbrane u Turskoj na granici sa Sirijom, gde je uporište opozicije. Odbrana će biti u mogućnosti da odbrani Tursku od potencijalnih napada sirijskih raketa koji mogu da sadrže hemijsko oružje, kao i od napada iz vazduha na gradove na severu sirijske granice, koje kontrolišu oružani pobunjenici.

Pretpostavlja se da Sirija ima oko 700 raketa.

Sjedinjene države su spremne za direktnu vojnu intervenciju u sirijskom konfliktu kada vreme to dozvoli”, napisao je izvor.

Pogledajte još