Stojadinović: Nemamo para za stranca!

Kada će Crvena zvezda dobiti trenera?
- Ne želimo da lažemo narod i zvezdaše. Danas, ili najkasnije sutra izaći ćemo u javnost sa jasnim stavom kakav nam trener treba.

Hoće li trener biti domaći stručnjak ili stranac?
- Novi trener biće najbolje rešenje za Crvenu zvezdu.

Odlazi pola tima

Prema saznanjima Kurira, dozvolu da napuste Crvenu zvezdu dobiće Boban Bajković, Nikola Mikić, Miloš Dimitrijević, Luka Milivojević i Srđan Mijailović. Siguran je i odlazak Filipa Jankovića za tri miliona evra, a pored Rome, Porta, kijevskog Dinama, u igru se uključila i Aston Vila.

Nikola Maksimović se već nalazi u Grčkoj, gde se dogovara o uslovima s Olimpijakosom, dok je Rubin spreman da plati 3,5 miliona evra za Milivojevića, a Fiorentina tri miliona za Mijailovića

Koliko je realno da trener bude neko od stranaca poput Bakera, Saa Pinta ili Munjoza?
- Nije realno! Sve su to nagađanja.

A Belorus iz BATE Borisova Viktor Gončarenko?
- Koliko je to objektivno? Recite vi meni.

Pa ko će onda biti trener?
- Nabrojali ste gomilu kandidata. Sutra će se pojaviti i Pep Gvardiola! Crvena zvezda je mamac za svakog trenera, ali moramo biti realni.

Imate li novca za stranog trenera?
- Radna grupa je jasno rekla da je dug veliki i da više neće biti para za bacanje. Mislim da niko od stranih trenera ne bi došao za godišnju platu manju od 500.000 evra. Mi taj novac trenutno nemamo.

Onda je put otvoren za domaće trenere - Milovana Rajevca ili Iliju Petkovića?
- Nećemo da licitiramo. Ponavljam, te priče oko kandidata za trenera Crvene zvezde štete klubu i stvaraju nervozu - završio je Zoran Stojadinović.

Izvor: Kurir

Pogledajte još