LDP pokreće inicijativu za smenu ministra pravde

BEOGRAD, 6. decembra 2012. (Beta) - Poslanik Liberalno demokratske partije (LDP) Zoran Ostojić najavio je u četvrtak da će ta stranka pokrenuti inicijativu za smenu ministra pravde Nikole Selakovića zbog učešća na, kako je naveo, nezakonitom skupu ispred parlamenta koji su organizovale ekstremističke organizacije koje "prave spiskove za odstrel".

U delu sednice Skupštine Srbije za postavljanje poslaničkih pitanja, Ostojić je pitao Vladu Srbije da li će se ograditi od ministra pravde i hoće li vlada da kaže da ne stoji i da ne podržava ekstremističke organizacije koje prave spiskove nepodobnih nevladinih organizacija i medija.

"Pitam (Ivicu) Dačića jesu li nevladine organizacije razgovarale s (Hašimom) Tačijem i jesu li urednici iz medija pregovarali sa Tačijem. Što ih ministar pravde nije vodio pred vladu, nego pred Skupštinu. Da li je to politika za Brisel, a unutra pumpamo ekstremiste", upitao je Ostojić.

Ostojić je pitao na šta to liči da ministar pravde protestuje ispred parlamenta sa advokatom ubice premijera Srbije Zorana Djindjića.

Na njegovo pitanje kako je dopustio da se ispred Skupštine održava javni skup u vreme zasedanja parlamenta kada to nije dozvoljeno, predsednik Skupštine Nebojša Stefanović rekao je da nema ovlašćenje da odobri ili zabrani neki skup i da to radi policijska uprava.

Pogledajte još