Čelsi se okreće osvajanju Lige Evropa

Čelsi je sinoć na svom terenu deklasirao Nordsjeland sa 6:1 u poslednjem kolu Grupe E, ali londonskom klubu ta pobeda nije bila dovoljna za plasman u narednu fazu takmičenja, pošto su završili kao trećeplasirani, iza Juventusa i šahtara.

"Sada na Ligu Evropa gledamo kao Ligu šampiona. Pođednako nam je glamurozna kao LŠ, pošto mnogi od nas nemaju taj pehar, tako da nam je to sada primaran cilj", rekao je Luiš, a preneli su britanski mediji.

Odbrambeni fudbaler Čelsija istakao je da je tužno što je prvak Evrope eleminisan u ranoj fazi takmičenja, ali to vidi kao veliku šansu da se doda novi pehar u vitrine kluba.

"Prošle godine smo osvojili Ligu šampiona, a evo ove godine već smo ispali u grupnoj fazi. To je pomalo tužno, ali na kraju to je velika šansa da osvojimo novi trofej za klub", zaključio je Luiš.

Sesar Aspilikueta
ocenio je da Liga Evropa nije toliko veliko takmičenje kao Liga šampiona, ali da je i ona prestižna.

"Svakako da nije kao Liga šampiona, ali je to veliki trofej u Evropi i svako želi da ga osvoji, a mi samo treba da održimo ambiciju za osvajanje te titule. Mi smo se kvalifikovali za to takmičenje i pokušaćemo da ga osvojimo",
kazao je Aspilikueta.

Čelsi će svog protivnika u Ligi Evropa dobiti na žrebu u Nionu 20. decembra.

(Beta)

Pogledajte još