Za nevericu: Istaknuti član naprednjaka ima 165 stanova

Marjanović je od "Agrobanke", zbog čijeg poslovanja i uzimanja spornih kredita je uhapšeno više lica, uzeo kredit od dva miliona evra 2011. i početkom 2012. koji do danas nije vratio, zbog čega je "Nova Agrobanka", koja je preuzela dugove "Agrobanke" pokrenula spor protiv njega.

Takođe, posluje tako što je svoju firmu pustio da ode u stečaj, jer je osim "Agrobanci" njegova firma dužna i tri miliona evra kredita koji je uzet iz "Čačanske banke", piše "Blic".

Marjanović je od "Agrobanke" pre tri godine podigao još jedan kredit od milion evra. Pošto ni taj kredit nije vraćao, dogovorio se sa tadašnjim prvim čovekom "Agrobanke" Dušanom Antonićem da mu navodno proda lokal u Pančevu, koji je bio još u izgradnji. Procenu je radio Zoran Davidović koji je zajedno sa Antonićem uhapšen u aferi "Agrobanka".

Davidović je, piše dalje Blic, taj prostor u Pančevu procenio na čak 2.000 evra po kvadratnom metru, iako lokal nije bio još ni izgrađen, pa je tako taj zajam vraćen kroz prostor čija je tržišna vrednost bila višestruko manja.

Kada je reč o kreditu "Čačanskoj banci", izvršni direktor te banke Dragan Jovanović je pokušao sa Marjanovićem da se dogovori o vrađanju kredita i prispelim ratama, ali mu je on rekao da ga je baš briga i da neće da vrati kredit pa neka ga i tuži.

Nakon toga, "Čačanska banka" je 2. novembra pokrenula postupak stečaja nad Marjanovićevom firmom "Jugoagent" i njen račun je sada u blokadi.

"Čačanska banka" je čak i pokrenula postupak protiv Marjanovića i "Jugoagenta" pred Privrednim sudom, ali je Marjanovićev advokat Vladimir Cvijan, koji je takođe istaknuti član SNS-a, odložio ročište za kraj januara 2013.

Cvijan pak, kako dodaje Blic, ima poslovne prostorije upravo u zgradi "Jugoagenta" u koju često svraća ministarka energetike Zorana Marković, a jednom i Aleksandar Vučić.

Marjanović ima čak 165 stanova u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu, koje rentira, dok istovremeno gradi još 49 u Bijeloj na crnogorskom primorju. Međutim, nisu svi stanovi na njegovo ime. Kako piše Blic, deo stanova je na ime njegove supruge i dece.

Pogledajte još