Dve žrtve nevremena u Vojvodini, bolja situacija na putevima

Nevreme u Vojvodini odnelo je za sada dve žrtve, a evakuisano je 850 osoba među kojima 44 bebe.

Prva žrtva nevremena je Borislav Vejinović koji je pronađen mrtav u svom dvorištu u selu Ravni Topolovac, a druga žrtva je pronađena na deponiji u Kuli.

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić naredio je hitno angažovanje jedinica Vojske Srbije, ljudstva i mehanizacije sa ciljem pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posledica elementarnih nepogoda izazvanih snežnim padavinama.

Sva putnička vozila, od juče popodne zavejana na autoputu kod Bačke Topole, su odblokirana. Magistralni putevi su prohodni kao i autoput, dok je put Novi-Sad Zrenjanin sada prohodan.

Mehanizacija zimskih službi uspela je da probije snežnu blokadu na autoputu Subotica - Beograd kod Bačke Topole i Feketića, ali je zbog velikog broja vozila na toj deonici večeras ponovo stvorena kolona, izjavio Tanjugu dežurni u Informativnom centru Zimske službe "Vojvodina-puta" Milan Kiselica.

On je kazao da su duge kolone vozila i na deonici tog autoputa, na prilazu mostu kod Beške, naročito iz smera Novog Sada, jer se saobraćaj obavlja samo preko novog mosta, dok je na starom od ranije u toku sanacija.

Zamenik načelnika sektora za vanredne situacije Đorđe Babić rekao je za B92 da su svi magistralni putevi u Vojvodini prohodni, a da se sada sneg razčišćava sa lokalnih puteva.

Magistralni putevi od Zrenjanina prema Beogradu, Novom Sadu i Kikindi raščišćeni su od snega i osposobljeni za saobracaj, saopštio je večeras komanadant Gradskog štaba za vanredne situacije u Zrenjaninu, gradonačelnik Ivan Bošnjak.

Na sednici Gradskog štaba je odlučeno da sutra neće biti nastave u osnovnim i srednjem školama u Zrenjaninu, zbog teškoća izazvanih nevremenom.

Vlada Vojvodine apelovala je na sve nadležne institucije i službe lokalne samouprave i zadruge da aktiviraju celuokupnu raspoloživu mehanizaciju i ljudstvo kako bi smetnje i problemi nastali zbog velikih snežnih nanosa bili što brže otklonjeni.

Vlada Vojvodine aktivirala je broj telefona 021-422-368 za pomoć građanima u rešavanju problema.

Hitna sednica pokrajinske vlade, zbog snežnih padavina, održana je po nalogu pokrajinskog premijera Bojana Pajtića, dok je pokrajinski Štab za vanredne situacije u neprekidnom zasedanju.

(B92)

Pogledajte još