Četvrta žrtva zime u Srbiji

Prethodno je takođe od posledica pronađeno telo Živice Rašković (56), u šumi nedaleko od borskog sela Donja Bela Reka.

Smrznuto telo supruge našao je njen muž Duško koji je juče oko pet sati izjutra krenuo da je traži nakon što je prekjuče pre podne otišla da nahrani stoku na imanju, udaljenom tri kilometra od sela

Suprug nesrećne žene od šoka jedva progovara. Dok je koračao kroz šumu tražeći svoju suprugu umalo se nije onesvestio kada je ugledao Živicu koja je nepomično ležala u snegu.

- Živica je krenula prekjuče ujutru oko 11 sati do pojate, koja je udaljena od sela oko tri kilometra. Nisam ni mogao da predpostavim da je ovako nešto moglo da se dogodi budući da je i ranije išla na pojatu sama. Puno puta je, pošto nahrani stoku, ostajala u kući koju imamo na pojati da tamo prespava, pa se izjutra vraćala u selo - govori kroz suze Rašković.

Živica je bolovala od povišenog krvnog pritiska. Pretpostavlja se da joj je na putu ka selu pozlilo, pa je pala u sneg i nije uspela da se izvuče iz snežnih nanosa uzrokovanih velikim padavinama i jakim vetrom, na temperaturi i do minus 15 stepeni

- Nisam mogao ni da pretpostavim šta se dogodilo. Nije ni mogla da me pozove i kaže šta se dešava jer nije umela da koristi mobilni telefon, pa ga zato nije ni ponela - objašnjava Rašković.

Prijatelji i rodbina pritrčali su u pomoć Dušku koji je od šoka jedva stajao na nogama. Ubrzo su stigli i lekari borskog Zdravstvenog centra, ali su samo mogli da konstantuju smrt koja je nastupila usled smrzavanja.

Izvor: Blic.rs

Pogledajte još