Crvena zvezda pobedila Banat i vratila se na drugo mesto

BEOGRAD, 11. aprila 2009. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na Marakani ekipu Banata sa 3:0 u utakmici 25. kola Jelen Super lige i preuzeli drugo mesto na tabeli od Vojvodine, koja sutra dočekuje Partizan.

"Crveno-beli" su, pred 2.500 navijača na Marakani, poveli već u desetom minutu.

Kapiten Nenad Milijaš šutirao je iz slobodnog udarca, lopta se odbila do Nenada Tomovića, koji je asistirao Đorđu Tutoriću, a štoper Zvezde je sa sedam metara zatresao mrežu.

Domaća ekipa do kraja poluvremena imala je terensku inicijativu i stvorila nekoliko dobrih prilika, ali su "crveno-beli" drugi gol postigli u 48. minutu.

Posle akcija rezervista Bernarda Parkera i Mirnesa Šišića, lopta je došla do Ognjena Koromana, koji je sa desetak metara savladao golmana Zlatko Zečevica.

Konačan rezultat za Zvezdinu 13. prvenstvenu pobedu postavio je Milijaš u 62. minutu, kada je preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio ugao Zečevićevog gola.

Zvezda sada ima 45 bodova, dva više od Vojvodine i 11 manje od vodećeg Partizana.

U malom beogradskom derbiju ekipa Rada pobedila je na Karaburmi domaći OFK Beograd sa 2:0, a to je osmi uzastopni prvenstveni meč koji "građevinari" nisu izgubili.

Rad je poveo u 30. minutu golom Uroša Delića, a konačan rezultat, kojim su "građevinari" došli do šestog mesta na tabeli, postavio je Đorđe Čotra u 90. minutu.

Važnu pobedu u borbi za opstanak zabeležio je Napredak, koji je u Čačku savladao petoplasirani Borac sa 2:1.

Kruševljani su poveli preko Branislava Jovanovića u 31. minutu, a izjednačio je Boban Stojanović 51. minutu. Pobedu ekipi Nenada Sakića doneo je Radmilo Pavlović u 69. minutu.

Ekipa četvrtoplasiranog Javora savladala je na svom terenu Čukarički sa 2:0 i timu sa Banovog Brda do kraja sezone predstoji velika borba za opstanak.

Pogotke za Javor, kojem je to deseta pobeda u prvenstvu, postigli su Nikola Simić u devetom i Stevan Račić u 86. minutu.

U preostale dve utakmice 25. kola, sutra od 15.30 sastaju se Vojvodina-Partizan i Hajduk Kula-Jagodina.

Rezultati:

Crvena zvezda - Banat 3:0 (1:0)
(Tutorić 8`, Koroman 48`, Milijaš 62`)

Javor - Čukarički 2:0 (1:0)
(Simić 10`, Arsenijević 84`)

Borac - Napredak 1:2 (0:1)
(Stojanović 57` - Jovanović 31`, Pavlović 68`)

OFK Beograd - Rad 0:2 (0:1)
(Teodorović 30, Čotra 90`)

Nedelja, 12. april:
Vojvodina - Partizan 15,30
Hajduk - Jagodina 15,30

Pogledajte još