Vukoičić: Zvezdino ime obavezuje!

U poslednjem kolu Evrokupa košarkaši Crvene zvezde dočekuju Kahasol sa željom da takmičenje u prvoj fazi takmičenja završe onako kako su i počeli – trijumfalno.

"Već se zna da smo obezbedili prolaz u drugu fazu Evrokupa, što je i bio prioritet kad smo počeli ovaj deo takmičenja. Obezbedili smo i prvo mesto. Zbog toga nema šta da se mistifikuje u vezi značaja meča. U stranim medijima se potenciralo da bi to sada moglo da znači da ćemo da kalkulišemo i eventualno svesno žrtvovati neku utakmicu. Ali, bez obzira koliko nam utakmica rezultatski značila ili ne, smatramo da nas ime i rejting Crvene zvezde obavezuje da maksimalno angažovano odigramo svaku utakmicu, odnosno da igramo sa ciljem da pobedimo. Mi ćemo igrati da dobijemo i da anuliramo sve negativno i loše što se desilo u Podgorici ", rekao je trener crveno-belih Vlada Vukoičić.

"U prvoj utakmici protiv nas Kahasol je igrao dobro, kao što su igrali dobro i prošle sezone. Međutim, ove godine imaju puno problema i oscilacija. To se odražava pre svega u španskom prvenstvu gde igraju od sjaja do očaja. Poslednju utakmicu su dobili u Bilbau, protiv tima koji je posle 11 kola na deobi drugog mesta. To je pokazatelj i mera vrednosti Kahasola - može da igra protiv najboljih timova, ali su znali da izgube protiv mnogo lošijih ekipa nego što su oni. Dobili smo prvu utakmicu protiv njih. Neko bi rekao da smo suviše lagano ispustili prednost, ali ekipa Kahasola je imala dobre periode. Vodlili su sa desetak poena razlike pre nego što smo mi preokrenuli i odlepili se. Kasnije se desio naš pad, koji je sigurno izazvan većim delom njihovom dobrom igrom. I dalje mogu da prođu dalje i neće doći samo da se pojave, već da odigraju dobru utakmicu. Kahasol ima kombinaciju iskusnih i mladih igrača, tu mislim pre svega na Satoranskog koji dominira minutažom i načinom igre. On je atipičan plejmejker, sa visinom od 2 metra. Tu su još naši igrači Tepić i Bogdanović, kao i tri kvalitetna američka košarkaša. Imaju još igrača koji daju dubinu tom sastavu. Igraju agresivno, pokretljivo, ne predaju se. Ali , to je manje bitno. Bitno je samo da mi pokažemo reakciju, koncentarciju i želju u igri i da napravimo dobru uvertiru pred sledeće utakmice u ABA ligi".

Vlada Vukoičić je iskoristio priliku da pozove navijače da ispune Pionir.

"Ne bih voleo da navijači pomisle da je ovo nebitan meč i da zbog toga ne dođu. Nama je bitan. Želimo da naš napor i trud bude verifikovan kroz pobede. Mi igramo zbog navijača, a i oni dolaze da bi imali šta da vide. Mi smo tu jedni zbog drugih. Ova dvorana je pokazala više puta se mnogo bolje igra kad su tribine pune. Znam da je radni dan i loše vreme, ali siguran sam da ćemo se revanširati svakom ko dođe dobrom igrom".

POGLEDAJ VIDEO: Crvena zvezda pobedila Budućnost u Morači

Na pitanje koliko je poraz od Budućnosti i prekid serije od 11 uzastopnih pobeda uticao na ekipu Vlada Vukoičić je rekao:

"Mi nismo birali kada će naša serija pobeda da krene, niti kada će da se prekine. Sve ima početak i kraj. Pobeda je dobra i lepa stvar. Poraz obavezuje da se iz njega nauči nešto. Analizirali smo detaljno utakmicu sa Budućnosti i svako zna gde je grešio. Video sam pozitivnu reakciju na treningu, igrači su svesni da rezultat ne može biti pozitivan kad se ne odigra maksimalno. Ne opterećujemo se previše serijama" zaključio je Vukoičić.

Pogledajte još