Tores želi da igra za Španiju u Kupu Konfederacija

LIVERPUL, 12. aprila 2009. (Beta-AP) - Španski fudbaler Fernando Tores, koji igra za Liverpul, izjavio je da će igrati za reprezentaciju u Kupu konfederacija na kraju sezone, čak iako će to žnačiti da poslednje dve godine nije imamo pravi odmor.

Ovaj 25-godišnji igrač postigao je pobednički gol za Španiju u finalu Evropskog prvenstva prošlog juna.

Ukoliko se Liverpul plasira u finale Lige šampiona on će sezonu završiti 27. maja, a prvi meč Španija će igrati u Južnoj Africi 17. juna sa Irakom.

"Želim da igram na Kupu konfederacija za vreme leta. Možda to nije najbolje u predsezoni, ali to je moj posao i želim da igram", rekao je Tores.

Španski reprezentativac imao je nekoliko puta ove sezone problema sa povredom zadnje lože, a prošlog meseca primao je injekcije protiv bolova zbog povrede zgloba.

Samo u prošlih nekoliko nedelja Tores je bio potpuno spreman, a postigao je dva gola u meču sa Blekburnom, kada je Liverpul pobedio sa 4:0 i ostao bod iza vodećeg Mančester junajteda.

"Osećam da je 11 golova u 19 utakmica u Premijer ligi dobar rekord. Moramo da naučimo nešto iz ove sezone. Bio sam povređen i trudio sam se da ostanem 100 odsto spreman od početka sezone i da igram sve utakmice", rekao je Tores koji je postigao 33 gola prošle sezone za Liverpul.

Prema njegovim rečima, mogao je da postigne više golova da je bio u boljoj formi.

Tores je postigao rekordan broj golova za Liverpul i pokazao zašto je trener Rafa Benitez verovao u njega. Postigao je 35 golova u 52 meča Premijer lige, odnosno 47 golova u 78 utakmica u svim takmičenjima.

Pogledajte još