FSS: Dobro smo prošli!

"Iako je ovaj slučaj pratila izuzetno velika medijska hajka, mislim da članovi UEFA nisu podlegli uticaju. Ako se uzmu u obzir kazne koje je predložio disciplinski inspektori Žan-Samjuel Leube, a koje su bile veoma drastične, možemo da zaključimo da i nismo toliko loše prošli", rekao je Laković za sajt FSS.

UEFA je kaznila FSS sa 80.000 evra, a mladu reprezentaciju Srbije sa jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog nereda na utakmici između mladih reprezentacija Engleske i Srbije.

POGLEDAJ VIDEO: Tuča Srba i Engleza u Kruševcu

Fudbaleri Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić kažnjeni su sa tri utakmice neigranja za bilo koju nacionalnu selekciju, Nikola Ninković sa dve, a Goran Čaušić sa četiri meča.

"Smatram da ovaj incident i izrečene mere predstavljaju poslednje upozorenje svima nama koji radimo u srpskom fudbalu - takođe i trenerima, igračima i navijačima, jer podsećam da smo još pod posebnom pažnjom UEFA i naredna najmanja greška može uticati na izricanje najrigoroznijih kazni", kazao je Laković.

UEFA je suspendovala reprezentativca Engleske Stivena Kolkera na dve utakmice, a Tomasa Insa na jednu.

"Nisu nam poznate izrečene disciplinske mere drugoj strani, jer o tome nismo obavešteni. Postupak ovim nije završen jer nam ostaje rok od tri dana da eventualno uložimo žalbu, ali i isti period za disciplinskog inspektora Leubu da se žali u slučaju da nije zaodovoljan saopštenim merama Komisije", rekao je Laković.

Mlada reprezentacija Srbije nije uspela da se oktobra plasira na Evropsko prvenstvo u Izrealu 2013. godine, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a na kraju meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova obe selekcije.

Crveni karton u ekipi Engleske dobio je Deni Rouz, dok je isključenje u ekipi Srbije zaradio Slobodan Medojević.

Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u dva navrata pogodili kamenom, i da su ga tokom celog meč u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi.

FSS je već kaznio Ninkovića i Mudrinskog sa godinu dana neigranja za nacionalne selekcije, dok su treneri Srđan Maksimović i Andreja Milutinović dobili dvogodišnje zabrane rada.

Beta

Pogledajte još