Izraelski šef diplomatije podneo ostavku

"Odlučio sam da podnesem ostavku na funkcije ministra spoljnih poslova i zamenika premijera", navedeno je u saopštenju iz njegove kancelarije.

Izraelsko državno tužilaštvo je u četvrtak, posle istrage koja je trajala 12 godina, odbacilo optužbe za proneveru i pranje novca protiv šefa izraelske diplomatije. Tužilaštvo je ostalo pri jednoj tački optužnice koja se odnosi na nesavesno obavljanje dužnosti, jer je za ambasadora u Belorusiji postavio Zeeva Ben Arjeha, a da prethodno nije prijavio da mu je Ben Arijeh prosledio informaciju da se protiv njega vodi istraga u Belorusiji.

Tužilac je ocenio da je Liberman time prekršio etička načela koja su povezana s funkcijom koju obavlja, ali on tvrdi da nije kriv.

"Iako znam da nisam prekršio nijedan zakon, odlučio sam da podnesem ostavku", kazao je Liberman i dodao da je to učinio da bi, kada se ta stvar reši, mogao da nastavi da "služi Izraelu i njegovim gradjanima kao deo snažnog ujedinjenog vođstva koji će se suočiti s bezbednosnim, ekonomskim i političkim izazovima".

JERUSALIM, 14. decembra 2012. (Beta-AP)

Pogledajte još