Novosađani pružili podršku izraelsko-srpskom pijanisti kog je oteo Hamas

Građani Novog Sada danas su prisutvovali otvaranju trodnevne manifestacije "Alonov žuti klavir" u BIG tržnom centru, u znak podrške mladom izraelsko-srpskom pijanisti Alonu Ohelu, koga su teroristi Hamasa kidnapovali na muzičkom festivalu Nova u Izraelu 7. oktobra 2023. godine.

Okupljene građane pozdravio je ambasador Izraela Nj. E. Jahel Vilan i izrazio svoju zahvalnost u ime Države Izrael, kao i porodice Alona Ohela i svih nedužnih civila koji su još uvek zatočeni u tunelima Gaze.

- Duboko sam dirnut što smo danas ovde da poručimo Alonu i svim taocima u Gazi da nisu sami. Da melodijom klavira skrenemo pažnju na patnju 134 nedužna civila i njihovih porodica i pozovemo na njihovo hitno i bezuslovno oslobađanje - istakao je ambasador Vilan.

- Danas se pridružujemo inicijativi Alonove porodice koja je osmislila ovu muzičku instalaciju i klavir postavila u javnom prostoru u brojnim gradovima širom sveta. Naglasio bih da Novi Sad ima posebnu simboliku budući da porodica Ohel potiče iz ovog divnog grada - dodao je izraelski ambasador.

Alonova majka Idit Ohel uputila je emotivnu video poruku u kojoj je izrazila svoju nadu da će muzika žutog klavira stići do Alona i svih otetih, pružiti im utehu i dati im snagu da izdrže.

Na "Alonovom žutom klaviru" svirali su studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu, đaci Muzičke škole "Isidor Bajić", članovi Jevrejske opštine Novi Sad, kao i brojni okupljeni građani.

"Alonov žuti klavir" će posetiocima tržnog centra biti dostupan za sviranje u petak 23. februara do 21h, kao i u subotu, 24. februara i nedelju, 25. februara od 11-21h, ispred H&M prodavnice.

Izvor: Promo
Foto: JONS/Dušan Obrenov

Pogledajte još