Čović: Nema para, džaba puštaju menice!

"Ja ove klubove razumem u potpunosti, ali sam tražio da i oni nas razumeju. Blokadama ne može ništa da se reši, na taj način neće ništa postići, već samo dogovorom sa Zvezdom" izjavio je za Alo!Nebojša Čović, član radne grupe Crvene zvezde zadužen za finansije.

Prema poslednjim informacijama do kojih se došlo svakodnevnim češljanjem papira na “Marakani”, Zvezda duguje 49,5 miliona evra, od čega 2,7 miliona evra duguje klubovima.
"Menice nisu garancija da će potražioci uskoro dobiti novac. Mi smo ovde svega mesec dana i ne možemo da izbrišemo gumicom sva potraživanja. Kako da nekog isplatimo kad nemamo para? To ne znači da nemamo želju da regulišemo obaveze. Niko od nas ne želi da ratuje, već svi hoćemo da pokažemo dobru volju. Ali ako dobra volja ne postoji sa druge strane, u smislu strpljenja, onda niko neće proći dobro. Onda se stvara začarani krug, iz kojeg niko neće moći da izađe", izjavio je Čović.
U Crvenoj zvezdi naredne nedelje očekuju pomak sa mrtve tačke.
"Očekujemo sponzore. U suprotnom, agonija može da se nastavi. Tu ne mislim na “Gasprom”. Rusi su sasvim druga priča, oni će u gašenje požara utrčati kad se formira nova uprava. Između ostalog smo i zbog toga ubrzali sa izborima, jer bez novog predsednika neće biti ni nove uprave" jasan je Nebojša Čović.
Pogledajte još