Gvardiola poziva igrače na oprez, Bajern igra za čast

BEOGRAD, 13. aprila 2009. (Beta) - Trener Barselone Hosep Gvardiola upozorio je svoje igrače da ozbiljno shvate revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona protiv Bajerna, iako španska ekipa ima prednost od četiri gola.

Barselona je prošle srede pobedila na "Kamp Nou" Bajern sa 4:0, a Gvardiola veruje da će fudbaleri nemačkog šampiona dati sve od sebe kako bi nadoknadili veliki zaostatak.

"Fudbaleri Bajerna su sposobni da postignu četiri gola, pogotovo što im je ovaj put to obaveza. Ne verujem da su odustali od Lige šampiona. Očekujem da će prikazati dobru igru na svom stadionu i ukoliko budemo kalkulisali pobediće nas", rekao je Gvardiola.

Gvardiola je na subotnjoj utakmici u prvenstvu protiv Rekreativa odmorio nekoliko standardnih prvotimaca, među kojima i najboljeg strelca šampionata Samjuela Etoa, Čhavija i kapitena ekipe Karla Pujola. Barselona je na tom meču pobedila sa 2:0.

Trener Barselone će revanš utakmicu u Minhenu gledati sa tribina, pošto je u prvom meču isključen zbog prigovora. Evropska fudbalska unija (UEFA) odbila je žalbu katalonskog kluba da se Gvardioli izbriše crveni, a igraču Lionelu Mesiju žuti karton iz prvog meča.

"Biću na tribinama, ali to nije važno", rekao je on.

Centralni odbrambeni fudbaler Barselone Rafael Markes propustiće utakmicu sa Bajernom zbog suspenzije, pošto je na "Kamp Nou" dobio parni žuti karton.

Bajern ove sezone nije izgubio utakmicu u Ligi šampiona pre prošlonedeljnog poraza, a na sutrašnjem meču igraće za čast kluba.

Fudbaleri nemačkog šampiona su u subotu u Bundes ligi pobedili Ajntraht iz Frankfurta sa 4:0 i tako donekle vratili poljuljano samopouzdanje.

"Pobedom protiv Ajntrahta donekle smo popravili utisak, ali ne potpuno. Čeka nas mnogo posla i turdićemo se da učinimo sve kako bismo se na pravi način oprostili od takmičenja u Ligi šampiona", rekao je trener Bajerna Jirgen Klinsman.

Mediji u Nemačkoj su u poslednje vreme kritikovali Klinsmana zbog loših rezultata ekipe.

Klinsman nema problema sa sastavom tima, jedino je neizvestan nastup centralnog odbrambenog fudbalera Danijela Van Bujtena.

Odbrambeni igrači Lusijo i Filip Lam, koji su zbog povreda propustili prvu četvrtfinalnu utakmicu, vraćaju se u tim.

Revanš utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Bajerna i Barselone igra se sutra na Alijanc areni od 20.45.

Pogledajte još