Bivši viceguverner: Nisam kriv, afera kofer je izmišljena

BEOGRAD, 13. aprila 2009. (Beta) - Bivši viceguverner Narodne banke Srbije (NBS) Dejan Simić izjavio je u ponedeljak pred Okružnim sudom u Beogradu da nije kriv za primanje mita i da je afera "kofer" izmišljena kako bi se NBS nanela šteta a Kreditno-eksportnoj banci (KEB) bila vraćena dozvola za rad.

"Nisam ništa primio, nisam video niti dodirnuo sporni predmet. Kod mene u stanu 11. decembra 2005. godine, tri dana pred moju slavu, bili su (drugooptuženi) Vladan Zagrađanin i Ivica Dačić, koji je otišao 15 minuta pre upada policije", rekao je Simić u iznoseći odbranu na početku suđenja.

Dodao je da su mu policajci, po ulasku u stan, rekli da imaju saznanja o nekim spornim stvarima a da im je on odmah rekao da uzmu otiske sa tih stvari, što oni nisu učinili, nego su mu predložili da zajedno otvore tašnu i vide šta se u njoj nalazi.

"Na tabureu pored kojeg je sedeo Zagrađanin bila je kesa sa akten tašnom koja je posle u javnosti nazvana kofer radi jačeg efekta. Preko nje je bila Zagrađaninova jakna. Sve je snimljeno na policijskom snimku", rekao je Simić.

Simić je istakao da nijednom radnjom niti aktivnošću nije učnio prekršaj ni krivično delo.

Pogledajte još