Veselinović: Luka nastavlja spor sa Gradom

BEOGRAD, 13. aprila 2009. (Beta) - Luka Beograd je prekinula pregovore sa Gradom Beogradom i u sudskom postupku će dokazivati pravo korišćenja zemljišta nizvodno od Pančevackog mosta, čiji je luka od osnivanja bila korisnik, izjavila je u ponedeljak predsednica Luke, Ivana Veselinović.

Ona je na konferenciji za novinare najavila da će Luka Beograd uložiti žalbu na rešenje Drugog opštinskog suda, doneto početkom aprila ove godine, o uknjižbi Grada Beograd kao korisnika spornog zemljišta od 75 hektara.

"Netačne su tvrdnje Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije da su Luka i Grad pred zaključenjem sporazuma o podeli gradskog građevinskog zemljista jer ono ne može biti predmet podele niti prodaje, zbog toga što pravo nad zemljistem ima samo Republika Srbija", rekla je Veselinović.

Tačno je, kako je objasnila, da su predstavnici Luke i Grada pregovarali o najboljem rešenju za obe strane, mimo suda, uz poštovanje važećih zakona i da je pripremljem sporazum kojim bi bili zastićeni obostrani interesi.

"Nisu tačni navodi Saveta da je dogovorano izmeštanje Luke i promena namena zemljišta koje koristi Luka, jer se to može regulisati samo Detaljnim urbanističkim planom, a ne sporazumom dve strane", istakla je Veselinović.

Pogledajte još