Prevrnuo se autobus sa studnetima iz Banjaluke - povređeno 36 osoba, dve teže

Na autoputu Beograd - Zagreb, rano jutros prevrnuo se autobus u kome su bili studenti banjalučkog fakulteta. U udesu je povređeno 36 osoba, od kojih dve teže.

U autobusu koji pripada "Teša-tursu" iz Laktaša, bili su studenti Arhitektonsko-građevinskog fakulteta koji su se vraćali iz Graca, javljaju agencije.

Dve osobe su teže povređene, ali nisu u životnoj opasnosti. Svi povređeni su prebačeni u bolnice u Sisku i Novoj Gradiški. U autobusu je bilo 55 putnika.

Prodekan za nastavu Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Banjaluci Ljubiša Preradović potvrdio je da je dvoje studenata tog fakulteta teže, a 34 lakše povređeno prilikom prevrtanja autobusa i da oni nisu u kritičnom stanju.

Hrvatski mediji su javili da su vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društava (DVD) Stružec bili prvi na mestu nesreće i odmah počeli da oslobađaju povređene putnike.

"Sa četvoricom studenata je bilo najviše posla da ih izvučemo iz izgužvanog lima. Angažovano je više vozila hitne pomoći koja su povređene razvozila u bolnice, a u pomoć za izvlačenje stigla su vatrogasna pojačanja iz okoline", rekao je komandir Branko Tišljar.

Policija će protiv 38-godišnjeg vozača podneti krivičnu prijavu zbog izazivanja saobraćajne nezgode.

Sat posle ponoći, na južnoj traci autoputa A3 nedaleko od Kutine, s puta je sleteo jedan od dva autobusa koji su prevozili studente s Univerziteta u Banjaluci na povratku sa studentskog putovanja iz Graca.

Pogledajte još