Zabelela se Srbija

Prethodne večeri slab sneg padao je u većem delu Srbije i temperature su skoro u svim mestima bile u minusu. Inače, sneg u pojedinim predelima na zapadu i severozapadu Srbije padao je bez prestanka skoro 24 sata, naročito u Sremu, a upravo je u Sremu i palo najviše snega.

Do sinoć je u ovom delu Srbije za manje od 24 sata palo 20 do 25 centimetara snega, dok Sremska Mitrovica meri 21 centimetar. Na južnim padinama Fruške Gore lokalno ima i više snega. U ostalim predelima Srbije formirao se tek manji snežni pokrivač, a u Sremskoj Mitrovici je sinoć bilo više snega nego na Kopaoniku koji meri 20 cm.

I Beograd se zabeleo.

U toku noći slab sneg padao je u većem delu Srbije, a najjačim intenzitetom u Sremu, na širem području Beograda i na jugu Vojvodine, ali i u delovima Mačve i Podrinja.

Trenutne temperature u Srbiji kreću se od -3 do 0°C, u Beogradu je -2°C. Najtopliji je Negotin sa 1°C. Sjenica meri -5°C, Zlatibor -7°C, a Kopaonik -9°C.

Danas se očekuje slabljenje padavina i njihov prestanak tokom poslepodneva i večeri.

Očekuje se ledeni dan, što znači da će maksimalna temperatura ostati ispod 0°C.

Jutarnja temperatura biće od -5 do -1°C, maksimalna dnevna od -3 do 1°C.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić ponovio je sinoć da su svi državni putevi na teritoriji Srbije prohodni, da su putari uradili dobar posao, i da imamo dovoljno putara, mašina i soli da se u svakom trenutku na pravi način interveniše.

Ministar je rekao da je prohodnost negde otežana zato što ima snežnih padavina i da se to posebno odnosi na teritoriju Ivanjice, Čačka, Požege, Zaječara i Valjeva, ali da se saobraćaj svuda odvija.

Naveo je da 1.332 radnika učestvuju u čišćenju snega odnosno preventivnom posipanju soli i da je na terenu 318 mašina kojima se posipaju so i čiste sneg, kao i 364 utovarnih i drugih manjih vozila.

Izvor: Politika.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još