Kasiljas: Moramo da dovodimo bolje fudbalere

MADRID, 13. aprila 2009. (Beta-AP) - Golman madridskog Reala Iker Kasiljas ocenio je da uprava tog fudbalskog kluba mora da kupuje bolje igrače ako želi da stvori tim spreman za osvajanje Lige šampiona.

Real, devetostruki šampion Evrope, četvrtfinale Lige šampiona nije igrao još od 2004. godine. Kasiljas je prethodno učestvovao u osvajanju dve poslednje evropske titule "kraljevskog kluba" - 2000. i 2002. godine.

"Moramo da okupimo igrače koji mogu da se takmiče na evropskom nivou na kome su sada samo izuzetni timovi sa velikim imenima... Ne bi smelo da se ponovi da Real pet godina uzastopce ne može da prođe prvo kolo nokaut faze", rekao je Kasiljas u intervjuu za sajt Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Real je ove sezone takmičenje u Ligi šampiona završio sa dva poraza od Liverpula.

Tim je, inače, od poslednjeg plasmana u četvrtfinale Lige šampiona osvojio dve titule prvaka Španije, a uprava je na pojačanja potrošila skoro 300 miliona evra koji su iskorišćeni za dovođenje igrača poput Pepea, Veslija Snajdera i Arjena Robena.

Kasiljas je ocenio da bi uprava Reala rešenje mogla da potraži i u klupskoj omladinskoj školi, umesto da na strane igrače troši ogromne sume. Od sadašnjih prvotimaca tima, fudbal su u Realovoj školi učili Kasiljas, Raul Gonsales, Hose Marija Guti i Migel Tores.

"U skoro svakom klubu u španskoj prvoj ligi imate predstavnike Realove škole. I naravno da bih voleo da ubuduće i u našem timu bude više fudbalera koji su ponikli u Madridu", istakao je španski reprezentativac.

Pogledajte još