Gašić: Utakmica sa Zadrom ima ogroman značaj

"Ovo je utakmica od ogromnog značaja, pogotovo posle traumatičnog poraza koji smo doživeli u Mađarskoj. Idemo u goste klubu koji ima veliku tradiciju i koji je u naletu, s obzirom da su zabeležili pobede u seriji. Osim nas, oni su jedina ekipa koja je dobila Split na njihovom terenu", rekao je Gašić za klupski sajt.

Gašić, koji će voditi Partizan umesto suspendovanog prvog trenera Duška Vujoševića, kazao je da pobeda njegovu ekipu ostavlja u igri za plasman koji priželjkuje i da se "jako dobro zna šta je osnovni cilj Partizana kada je ova sezona u pitanju".

"Čeka nas jedan ozbiljan protivnik, ali mi naprosto nemamo izbora, treba pre svega i jedino da svoju koncentraciju usmerimo na teren i da iz ovog specifičnog momenta izađemo fizički čvršći, da pokažemo da smo naučili određene lekcije i zabeležimo pobedu", kazao je on.

Partizan je u prvom delu sezone savladao je Zadar u Beogradu sa 81:74, a Gašić je istakao da je hrvatski klub kvalitetniji nego što je bio tada.

"Zadar ima vrlo kvalitetan i iskusan sastav, oni su sada kvalitetniji nego što su bili na početku sezone, što je i logično, ako se uzme u obzir da su doveli još dvojicu stranaca koji tada nisu bili u ekipi", istakao je Gašić.

On je rekao da Zadar ima izvanredan kontranapad koji igra na atipičan način.

"Oni su ekipa koja ima izvanredan kontranapad i to igraju na jedan atipičan način. Treba da obratimo pažnju na deo igre u tranzitu jer su veoma dobri šuteri i važno je iskontrolisati njihov ofanzivni skok", rekao je Gašić.

Partizan će gostovati Zadru sutra od 20.00.

Beta

Pogledajte još