Biće posla ako Japanac pristane: Piksi počeo pregovore za dovođenje Tojote u Srbiju

U razgovoru za "Novosti", nekadašnja japanska fudbalska zvezda, Dragan Stojković Piksi izrazio je svoje nade da će se uskoro "napraviti 'most' između Japana i Srbije i da bi i u našoj zemlji mogla da nikne fabrika 'Tojote'".

Na ideju da razgovara sa Šoićirom Tojodom, vlasnikom japanskog automobilskog giganta, Piksi je došao nakon posete ministra ekonomije i finansija Mlađana Dinkića Japanu gde je prisustvovao sednici MMF-a.

- Pre nešto više od mesec dana ministar ekonomije i finansija Mlađan Dinkić bio je na sednici MMF koja je održana u Japanu i tada smo razgovarali na tu temu. Obećao sam mu da ću prvom prilikom pokušati da s Tojodom razgovaram o toj mogućnosti, i obećanje sam održao. Rekao sam mu i da postoje velike pogodnosti i da je vlada Srbije spremna za svaku vrstu dogovora - kaže Piksi za "Novosti"

Međutim, iako je nakon razgovora sa Piksije, Tojoda bio "iznenađen, ali i obradovao", vlasnik "Tojote" ipak ništa nije obećao, ali je "rekao da će razmisliti o ideji" dolaska ove kompanije u Srbiju.

- Baš se nasmejao kada sam mu poručio da nije problem da naša delegacija dođe u Japan, ali da je možda bolje da ja njega dovedem u Srbiju. Kada on kaže da će razmisliti, znači da već u glavi ima nekoliko rešenja. I zato sam siguran da će do sastanka doći, pa neka se i gospodin Dinkić spremi, jer sam uveren da ću sastanak ugovoriti početkom ili sredinom 2013. godine - tvrdi Stojković i dodaje da "ne mora to da bude neka grandiozna fabrika, bilo bi super da se 'Tojota' za početak nastani u Srbiji".

Pogledajte još