Sveti Nikola donosi sreću Crvenoj zvezdi

Nije tajna da veliki broj pravoslavnih Srba danas slavi Svetog Nikolu, a veliki deo Zvezdaša ima posebno poštovanje razvijeno prema ovom svetitelju jer je pehar namenjen prvaku Evrope osvojen na stadionu Sveti Nikola.

Oni koji su tada bili u Bariju kažu da su se tog majskog dana molili Svetom Nikoli da im pomogne da Zvezda postane šampion i čudo se dogodilo. Mošti Svetog Nikole počivaju u ovom gradu koji predstavlja najveći uspeh za sve Zvezdaše, a posle utakmice je crkva bila prepuna onih koji su želeli da se zahvale Svetom Nikoli.

Iako je ekipa Olimpika iz Marseja bila bolja na terenu, Crvena zvezda je nakon penal serije uzela pehar i svima je ostala urezana u pamćenju rečenica komentatora Milojka Pantića "Crvena zvezda je šampion Evrope..."

Crvena zvezda danas nije ni blizu onog kluba koji je uspeo da pokori Evropu i zaseni ceo fudbalski svet, ali navijači veruju da današnjim dolaskom Dragana Džajića na čelo kluba baš na Svetog Nikolu, koji je i tada vodio Crvenu zvezdu može doći konačno do napretka i poboljšanja situacije u kojoj se nalazi naš najtrofejniji klub.

Takođe, pre tačno godinu dana, ugovor za Crvenu zvezdu je potpisao Luka Milivojević koji čini okosnicu novog tima Zvezde,a njemu je to i krsna slava.

Pogledajte još