Dačić predstavio izveštaj za 2008. godinu

BEOGRAD, 14. aprila 2009. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u utorak da je MUP u 2008. godini efikasno odgovorio na ozbiljne bezbednosne izazove i rizike, i dao puni doprinos u uspostavljanju i održavanju stabilnog bezbednosnog ambijenta u Srbiji.

Dačić je predstavljajući izveštaj rada za prošlu godinu članovima skupštinskog odbora za odbranu i bezbednost rekao da su napori u očuvanju stabilnosti bili "dodatno usloženi" i opterećeni dešavanjima vezanim za jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova.

"Ministarstvo je uspelo da se dobro organizovanim i energičnim angažovanjem suprotstavi izazovima da očuva stabilno stanje bezbednosto na teritiji Republike i spreči da nastale tenzije izazovu narušavanje tradicionalno dobrih međunacionalnih odnosa u svim sredinama sa izrazito mešovitim nacionalnim sastavom stanovništva", istakao je on.

Dačić je rekao da je očuvano stabilno stanje bezbednosti na području kopnene zone bezbednosti i opština na jugu Srbije i podsetio da je uhapšeno devet pripadnika Gnjilanske grupe.

Pogledajte još