Srbi sa Kosova: Verujemo u platformu i rukovodstvo zemlje

Oni su nakon dvočasovnog razgovora s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem preneli novinarima da su zadovoljni onim što su videli,a za iduću nedelju najavlili su zajednički sastanak svih 28 kosmetskih opština na kome će biti donet jedinstven stav o platformi.

Predsednik opštine Kosovo Polje Stevica Lazić izjavio je da su Srbi uglavnom zadovoljni platformom jer ona obuhvata ono sto su očekivali i što im, kako je rekao, garantuje ostanak i opstanak na Kosovu.

Upitan da obrazloži našta konkretno misli on je rekao da su sa predsednikom pre svega razgovarali o problemima sa kojima se suočavaju a da će detaljnije o platformi moći da govore nakon analiza i rasprava u opštinama u kojima žive.

On je rekao i da će nakon sastanka predsednika svih 28 kosmetskih opština svoje stavove saopštiti predsedniku Nikoliću u pisanoj formi ili prilikom novog sastanka s njim.

Kordinator opštine Dečani Snežana Paunović rekla je novinarima da Srbi sa Kosova veruju u nacrt platforme koji je država predložila i u rukovodstvo zemlje.

"Nemamo razloga da sumnjamo u platformu ali treba detaljnije da se upoznamo i da razgovaramo na znavničnim institucijama a potom ćemo imati još jedan razgovor sa predsednikom pre nego što platforma uđe u skupštinsku proceduru"
, rekla je Paunović.

Pogledajte još