Nakon 20 godina: Uhapšena dva Srbina u Švajcarskoj zbog ubistva

Švajcarska policija sumnjiči dvojicu Srba, Sanka D. (61) i Damira H. (49) za dva slučaja misterioznih ubistava koja su se desila pre skoro 20 godina i koja do dana današnjeg nisu rasvetljena!

Naime, 1. avgusta 1993. godine, penzioner Hans Adolf N. (80) napadnut je i opljačkan u porodičnoj kući u Dulikenu. On je divljački pretučen i na kraju udavljen. U noći 10. decembra 1994. godine u Olten Kolpinghausu umro je Alfred V. (51). Njegovo beživotno telo nađeno je nakon požara u gostinskoj kući. Za njihove smrti policija je osumnjičila dvojicu Srba, a istražitelji veruju da su ova dva događaja povezana.

Kako prenosi dnevni list “Alo”, prošlog petka je u Danikenu uhapšen Sanko D.

- Uhapsili su ga oko devet sati, bio je još u krevetu kada je policija došla po njega – rekla je njegova ćerka Dragana L. (37) i dodala da je njen otac imao moždani udar pre tri godine. Tri sata nakon saslušanja, istražitelji su pustili Sanka D. Ipak, nakon još tri sata, ponovo su ga priveli.

Negde u isto vreme uhapšen je taksista Damir H. (49) u Oberentfeldenu. Ćerka Sanka D, Dragana L. navela je kako se njih dvojica poznaju.

- Moj otac poznaje Damira H. iz našeg sela u Srbiji. Viđao ga je tamo za vreme praznika. Čini mi se da se dobro poznaju – priznala je ona.

Ipak, kaže da ne može da veruje da njen otac ima ikakve veze sa ubistvima.

- Dugo ima problema s leđima, on je invalidna osoba. Kako je mogao da počini tako strašne stvari? Sigurna sam da to nije on. Još nakon ubistva nam je policija bila u kući, ali su nas onda ostavili na miru. I odjednom je uhapšen nakon toliko godina. To ne može biti istina – ubeđena je ćerka Sanka D.

Čak je i gazda drugog osumnjičenog, taksiste Damira H, šokiran.

- On je izuzetan čovek, nikada ga nisam video da pravi probleme. Bio je uvek pouzdan i prijateljski nastrojen taksista. Neverovatno je da bi on imao išta sa ubistvima – ubeđen je njegov šef.

Inače, dvojica Srba glasno su negodovala švajcarskom tužiocu zbog zadržavanja i demantovali su da su na bilo koji način umešani u ubistva.

Pogledajte još