Ja imam talenat: Mališan peva "Loša si po mene, i po moje vene"

Po tri "da" dobili su čak devetoro njih, ali je žiri imao da zameri svašta - od pogrešnog stava, teranja inata, treme, do izbora kompozicije.

Mali Veljko Krivokapić (11) nastupio je kao da je već godinama kafanski pevač, što je zabrinulo žiri, naročito Tasovca.
Odabrao je da otpeva "Loša" od Dženana Lončarevića, prateći se na klavijaturi.

"Je l' ti znaš o čemu je ova pesma", pitao ga je Tasovac, koji je bio vidno isfrustriran izborom pesme čiji tekst glasi "loša si po mene, i po moje vene". Veljko je uz osmeh rekao da ne zna, i da je pesmu odabrao samo zato što je najbolje uvežbao.

"Oprao" se jednom izvornom numerom, i dobio tri "da".

Sa savršenim rezultatom prošli su brejkdenser Vladan Krstić, koji se malo inatio tokom nastupa, pevačica Maja Gavrilović, talentovani sopran Stefan Najdanović, plesna grupa "City jazz" iz Banjaluke...

Teodori Ristić
žiri je zamerio što je pevala narodnjake, ali je zatim pokazala šta ume sa pesmom "Je veux" Zaz, i prošla je. Bosiljčića je posebno dirnula Tijana Milentijević, koja je pevala pesmu "Oro", kojom nas je njegova supruga svojevremeno predstavljala na Eurosongu.

U polufinalu ćemo gledati i talentovani tamburaški Duo Duja, koji čine osnovci iz Novog Sada, Sebastijan i Zoran. Žiri je bio ganut i nastupom kantautora Nikole Radovića, koji je izveo svoju kompoziciju.

"Ovo je prvi put da nam neki kantautor ovako otvori prolaz u svoj svet", rekao je Bosiljčić, a Tasovac je čak branio publici da tapše, kako ne bi remetila čarobni trenutak sa Nikolom.

Po dva "da" dobili su mladi reper Robert Jonović, pevačica Dragana Videnović koja je pevala sefardsku pesmu i roker Slaviša Repac.

Bilo je i onih koji su nasmejali žiri, ili se jednostavno obrukali loše otpevanim narodnjacima, sviranjem harmonike vezanih očiju, nedostatkom talenta i iskustva, ali sve ih je zasenio guslar Vinko Zec svojom kompozicijom o političarima i propasti Srbije.

Večerašnja emisija bila je jedna od retkih u kojima su talenti brojniji od "onih drugih". Biće gusto u polufinalu.

Izvor: Mondo

Pogledajte još