Boston pobedio Filadelfiju, Lejkersi bolji od Jute

BEOGRAD, 15. aprila 2009. (Beta) - Košarkaši Bostona pobedili su Filadelfiju sa 100:98, poenima Pola Pirsa i tako naneli Siksersima šesti uzastopni poraz u NBA ligi.

U ekipi Bostona nije bilo dvojice najboljih igrača Kevina Garneta i Reja Alena, ali je Pirs uspeo da nadoknadi njiho izostanak postigavši 31 poen, uz šut za tri poena 7/9. Toni Alen dodao je 18, a Glen Dejvis 15 poena.

U poraženoj ekipi najbolji je bio Andre Iguodala sa 25 poena, pet skokova i sedam asistencija.

Boston je već obezbedio drugo mesto u Istocnoj konferenciji u plejofu i u prvom kolu bi mogao da se sastane upravo sa Filadelfijom, koja je šesta. Međutim, Siksersi bi u doigravanju mogli da izbegnu aktuelnog šampiona NBA lige ukoliko pobede Klivlend, a Toronto pobedi Čikago.

Atlanta je pobedila Majami sa 81:79 u utakmici bez takmičarskog značaja, pošto će se dve ekipe narednog vikenda sastati u prvom kolu plejofa. Treneri su odmorili standardne prvotimce, u ekipi Majamija nije bilo Dvejna Vejda ni Džermejna O'Nila, dok je sa druge strane utakmicu propustio Moris Evans.

U ekipi Atlante najefikasniji je bio Ronald Marej sa 17 poena, dok je Majkl Bizli bio najbolji u Majamiju sa "dabl dabl" učinkom od 23 poena, 13 skokova.

Los Anđeles Lejkersi pobedili su Jutu sa 125:112 i tako zabeležili šestu uzastopnu pobedu na domaćem terenu, ukupno 65. i tako izjednačili rekord kluba po broju pobeda iz sezone 1986-1987.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Endrju Binam sa 22 poena, Pol Gasol dodao je 20 uz devet skokova, dok su Kobi Brajant i Lamar Odom ubacili po 16 poena.

U ekipi "džezera" najbolji je bio Deron Vilijams sa 25 poena i 13 asistencija, dok je Andrej Kirilenko postigao 20.

Lejksersi će narednog vikenda u prvom kolu plejofa igrati protiv Jute koja je zauzela osmu poziciju u plejofu Zapadne konferencije.

Pogledajte još