Tipsarević izgubio od Bolelija u Monte Karlu

BEOGRAD, 15. aprila 2009. (Beta) - Srpski teniser Janko Tipsarević završio je učešće na turniru Masters serije u Monte Karlu, pošto je u drugom kolu izgubio od 41. igrača sveta Italijana Simonea Bolelija sa 0:2 po setovima (5:7, 3:6).

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove prilikom svojih servisa, Boleli je u tri navrata imao šansu za brejk, ali je srpski teniser ipak uspeo da sačuva servis. Međutim, Italijan je u 12. gemu, najviše zahvaljujući greškama Tipsarevića, napravio brejk i poveo u meču sa 1:0.

Na početku drugog seta teniseri su uspešno cuvali svoje servise, a Tipsarević je u trećem gemu imao priliku za brejk, prvu u meču, ali nije uspeo da je iskoristi. Međutim, u narednom gemu, to je pošlo za rukom Boleliju, koji iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 3:1.

Tipsarević je u petom gemu imao prednost od 40:0, ali posle brojnih grešaka nije uspeo da oduzme servis protivniku posle čega je 41. igrač sveta stekao prednost od tri gema.

Nakon toga teniseri su osvojili po dva gema na svoj servis, a Boleli je u devetom gemu još jednom sačuvao servis i posle sat i 41 minut izborio plasman u treće kolo.

Boleli će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz duela između petog tenisera sveta Argentinca Huana Martina Del Potra i Ivana Ljubičića, koji je 66. na ATP listi.

Turnir iz Masters serije u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2,75 miliona dolara.

Pogledajte još