Vranje: U toku hapšenje zbog serije paljenja automobila

"U toku je akcija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Žandarmerije, sa pripadnicima Policijske uprave u Vanju. O cilju akcije i osumnjicenim licima bićete obavešteni kasnije", rekao je Tanjugu načelnik Policijske uprave u Vanju Slađan Velinović.

On nije mogao da kaže ko su osumnjičeni i za koja krivična dela.

Građani Vranja jutros su na nekoliko lokacija u ulicama Brankovoj, Nemanjinoj i Kosovskoj primetili pripadnike specijalne policije i njihova vozila.

Paljenje automobila u Vranju postalo je uobičajeno i na to su nedavno upozoravali gradski čelnici. Podsetimo, gradonačlenik Vranja Zoran Antić kazao je da se oni koji po gradu pale ne kriju, a da se oni koje policija privede, brzo nađu opet na slobodi.


Jedno od poslednjih paljenja automobila u Vranju dogodilo se 12. novembra, kada je zapaljen automobil Branimira Stojančića, člana Gradskog veća i sekretara Gradskog odbora SPS-a.


Samo desetak dana pre toga na isti način stradao je i automobil biznismena Mite R.
Njegovo ime pominje se i u vestima o hapšenju četvorice policajaca u Vranju, koji su zloupotrebili položaj prilikom uviđaja jedne saobraćajne nesreće. Naime, Mita R. koji je lokalni biznismen, bio je pritovren zajedno s policajcima.

Međutim, u Vranju ne stradaju samo automobili već i objekti. Restoran Kubura je neko digao u vazduh 2009. godine, a spaljena je i kuća tridesetogodišnjeg ugostitelja Velimira Vukoslavovića. On kaže da je policiji rekao na koga sumnja, jer je, kako kaže, dobijao pretnje, ali da su ti ljudi, koje neće da imenuje, kako tvrdi, pod zaštitom policije.

Novinar Vranjskih Dejan Dimić godinama piše o kriminalu. Kaže da svi u gradu znaju šta se dešava, ali da se iz straha ćuti. Smatra da su poslednja dešavanja u gradu pokušaj zaštite interesa finansijski moćnih ljudi.

Tanjug, Beta, B92

Pogledajte još