Partizan u finalu fajnal fora posle pobede nad Zvezdom

BEOGRAD, 16. aprila 2009. (Beta) - Košarkaši Partizana plasirali su se u finale završnog turnira Jadranske lige pošto su u Beogradskoj areni pobedili Crvenu zvezdu sa 64:58 (13:11, 18:12, 15:15, 18:20).

Partizan, koji brani trofej, u finalu će igrati protiv Cibone, koja je ranije danas savladala Hemofarm sa 77:65.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Milenko Tepić sa 14 poena, dok je Stefan Lazme postigao poen manje, dok je sa druge strane najviše poena postigao Elmedin Kikanović 15, a Stiven Marković dodao je 10.

Košarkaši Zvezde su dobro počeli utakmicu i uz sigurnu odbranu poveli sa 11:0. Partizan je u petom minutu postigao prve poene, "trojkom" kapitena Petra Božića. "Crno-beli" su ukupnom serijom od 13:0, posle šest promašenih slobodnih bacanja Zvezde, preokrenuli i prvu četvrtinu završili sa dva poena prednosti.

Na početku druge četvrtine košarkaši Partizana igrali su bolje, više šutirali i kontrolisali igru u reketu, dok su "crveno-beli" stali, a poene su postizali uglavnom iz individualnih akcija.

Partizan je minut i po pre kraja druge četvrtine stekao sedam poena prednosti (30:23), da bi na poluvreme branioci trofeja otišli sa najvećom razlikom od 31:23.

"Crno-beli" su na početku treće deonice stigli do 10 poena prednosti 33:23, da bi Čedomir Vitkovac sa linije za slobodna bacanja doneo Partizanu najveću prednost na meču od 11 razlike - 42:11.

Aktuelni šampion NLB lige je tokom četvrtine dominirao u skoku i čuvao prednost između osam i 11 poena, a u pojedinim trenucima su "crno-beli" igrali atraktivno, dok su košarkaši Zvezde nastavili da promašuju penale.

Poslednju deonicu Zvezda je počela sa nešto nižom postavom i uz četiri poena Stivena Markovića i posle "trojke" Lorensa Ovensa "crveno-beli" dolaze do tri poena zaostatka 45:48.

Međutim, tu seriju prekinuo je Stefon Lazmi i uz poene i skokove Jana Veselija Partizan je vratio osetnu prednost (56:47). Nakon toga ekipe su grešile, ali je na kraju meča ipak presudio kvalitet Partizana.

Finalna utakmica igra se u subotu od 20.45 u Beogradskoj areni.

Pogledajte još