Spor zbog žabe na putu

BERLIN, 17. aprila 2009. (Beta-AFP) - Jednoj ženi koja vozi autobus u Nemačkoj pretio je otkaz zato što je zaustavilo vozilo kako ne bi zgazila žabu na putu, piše nemačka štampa od petka.

Incident datira od 28. marta, kad je Kristina Pomerel (46) koja 13 godina radi za autoprevoznika RBO iz Ratisbona, naglo zaustavila vozilo jer je na kolovozu ugledala vodozemca. Žena je izašla iz autobusa, pokupila žabu, ostavila je kraj puta, i odmah nastavila vožnju, a to je zasmetalo nekim putnicima jer je autobus već kasnio 20 minuta, piše dnevnik "Velt".

Ubrzo je dobila objašnjenje zašto je suspendovana. "Kad autobus već kasni i kad su putnici nervozni, ako se zaustavim da sklonim žabu sa puta, treba da se upitam da li dobro radim svoj posao", izjavio je lokalnim novinama predstavnik kompanije RBO. Kristina Pomerel na to uzvraća: "Šta je trebalo da uradim? Da zgazim žabu? Ja sam uradila ono što mi je posao, spasla sam jedna život". Posle spora koji je dospeo u javnost - a u kojem su drštva za zaštitu životinja stala u odbranu Krostine Pomerel - poslodavci su saopštili da su spremni da promene odluku, pod uslovom da ljubiteljka životinja promeni ponašanje.

Pogledajte još