Na beogradskom aerodromu uhapšen srpski državljani sa stomakom punim paketića kokaina

0

Takozvana "mula", odnosno osoba koja krijumčari paketiće droge u stomaku, uhapšena je prekjuče na Aerodromu "Nikola Tesla". Radi se o srpskom državljaninu M.I. koji je u Mozambiku progutao oko pola kilograma kokaina koji je pokušao da tako prošvercuje u Srbiju.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala na Aerodromu “Nikola Tesla” prekjuče su uhapsili srpskog državljanina M.I., koji je u stomaku krijumčario kokain. Ono što je neobično jeste da ova “mula”, kako se nazivaju osobe koje krijumčare drogu u stomaku, doputovala iz Mozambika, a ne kao što su do sada krijumčari mahom stizali iz Južne Amerike.

Mule” su šverceri droge koji su u stanju da po nekoliko dana nose pakete u telu. Tako može da se prokrijumčari i do kilogram droge.

Krijumčar M.I., koji u Srbiji nema krivični dosije, posle hapšenja je odvezen u bolnicu, a kako još izbacuje paketiće droge koje je progutao u Mozambiku, pretpostavlja se da je u stomaku imao više od pola kilograma.

I do sada su na beogradskom aerodromu hapšene “mule” koje su mahom otkrivane kada im je pozlilo ili pregledom na skeneru. Svi ti krijumčari putovali su iz Južne Amerike, preko zemalja u Zapadnoj Evropi. Poslednja “mula” M.I. je, međutim, doputovala iz zemlje na jugu afričkog kontinenta.

I veliki dileri su malo promenili načine krijumčarenja, pa velike pošiljke kokaina brodovima idu osim ka zapadnoj Evropi i ka afričkoj obali. Zbog toga se u Evropi pojavilo sve više “mula” koje putuju iz Afrike i s ovog kontinenta krijumčare kokain – otkriva sagovornik “Blica”.

Čuveni film “Marija, milosti puna” o “mulama” koje su mahom žene iz Južne Amerike

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.