Vukoičić: Biće teško protiv Cedevite

"Biće težak meč. Voleo bih da bude drugačije, da lakše rešimopitanje pobednika, ali mislim da će utakmica biti odlučena na jednuloptu", rekao je Vukoičić na konferenciji za novinare na MalomKalemegdanu.

Košarkaši Crvene zvezde Beograd sutra od 17 sati u Pioniru igrajuprotiv Cedevite, utakmicu 17. kola Jadranske lige.

Obe ekipe nalaze se u gornjem delu tabele, Zvezda je druga sa 11pobeda, a Cedevita zauzima peto mesto sa dva trijumfa manje.

"Sutrašnja utakmica je jedna od onih protiv timova iz gornjeg delatabele, koji su nam konkurenti za odlazak na završni turnir Jadranskelige, ali i za prvo mesto u takmičenju. Cedevita je pre početkasezone bila jedan od favorita za osvajanje titule, ili mesta koje vodeu Evroligu, ali dogodilo se mnogo čudnih stvari", rekao jeVukoičić.

Cedevita je imala određene kadrovske probleme, krajem novembra umestoBožidara Maljkovića, koji je podneo ostavku, na klupu je dovelaAleksandra Petrovića.

Petrović je nedavno izjavio da je Zvezda najbolja u regionalnoj ligi,a Vukoičić je rekao da je trener hrvatskog tima "majstor" u pripremiutakmica.

"Oni bi pobedom skoro obezbedili plasman na 'fajnal for', a porazom bibili u velikom problemu. Doći će dobro pripremljeni, Aca Petrovićje dobar organizator i zna da pripremi utakmicu. To je psihološkaigra i pokušao je da rastereti tim, ali to nas neće uspavati", rekaoje on.

Vukoičić je istakao da je zagrebački tim tokom sezone pokazaorazličita lica, da je znao da podbaci, ali da to neće mnogo uticatina sutrašnji meč.

"Imali su sedam dana odmora, pošto nisu igrali u Evropi, ali su ekipakoja može da iznenadi. Malo su izmešali karte, ali kako buduprolazile utakmice oni će biti sve bolji. Uigravaju se i bez tenzijei pritiska će doći sutra u Pionir", rekao Vukoičić.

Pogledajte još