Nova vlast u Novom Sadu uvela ćirilićne table u gradskim autobusima

0

U autobusima JGSP "Novi Sad" danas je promenjeno pismo na elektronskim pokazivačima pravca, tako što je latinica zamenjena ćirlicom.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić izjavio je prilikom promocije prvih autobusa sa novim pokazivačima pravca da JGSP “Novi Sad” ovi daje “doprinos povratku ćirilice na novosadske ulice”.

Povratak ćirilice na novosadske ulice predstavlja važan korak ka očuvanju kulture, tradicije i duha ovog grada, a smatram da je zanimljivo i za turiste koji nas, poslednjih godina u velikom broju posećuju – rekao je Ilić.

On je ocenio da izmena pisma neće predstavljati problem strancima koji ne znaju ćirilicu, jer su autobusi numerisani, a u naredom periodu modernizacije JGSP će uvesti elektronski sistem naplate, kao i elektronske najave u autobusima “što će dodatno olakšati snalaženje”.

Prema rečima direktora JGSP “Novi Sad” Milana Balaća, tehnička služba ovog preduzeća će u naredna dva dana završiti proces prebacivanja pisma u 200 vozila koji imaju ugrađene pokazivače pravca.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.