Milan Popović pomogao da se nabavi operacioni mikroskop vredan 82.000 evra

0

Institut za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije od danas raspolaže novim, najmodernijim operacionim mikroskopom, vrednim 82.000 evra, koji je za potrebe ove ustanove obezbeđen u akciji Fonda B92 "Bitka za porodilišta", zahvaljujući donaciji biznismena Milana Popovića.

Popović i predstavnici Fonda B92 su danas posetili i odeljenje pedijatrijske kardiohirurgije na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta za čije su potrebe ovoga puta obezbeđena dva topla kreveta ukupne vrednosti od oko 30.000 evra.

Kao i operacioni mikroskop, topli kreveti su nabavljeni zahvaljujući novcu koji je donirao Popović, saopštio je Fond B92.

Od početka akcije Bitka za bebe i njenog nastavka kroz Bitku za porodilišta, Popović je za potrebe najmlađih i najugroženijih donirao više od 700.000 evra.

Predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić je naglasio da se Popovićev doprinos uspehu ove akcije ne može izmeriti novcem, budući da je njegov primer društveno odgovornog ponašanja i dobročinstva sledio veliki broj
ljudi koji se u skladu sa svojim mogućnostima na različite načine uključio u akciju.

“Energija sa kojom ulazimo u svaki novi dan Bitka za porodilišta nalazi se na ovom nivou u velikoj meri zahvaljujući upravo ljudima poput Milana Popovića”, istakao je Matić.

(Izvor:Blic)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.