Tumbaković: Kvalitet je u Partizanovoj školi fudbala!

"U junskom prelaznom roku akcenat smo bacili na afirmaciju naših mladih igrača i to se pokazalo kao veoma korektno. Sada smo pratili našu ligu i shvatili da je kvalitet ipak u našoj školi, pa je iz tog razloga ovaj prelazni rok urađen kako je urađen", rekao je Tumbaković novinarima na Tari.

On je dodao da je malo verovatno da bugarski štoper Ivan Ivanov ode iz Partizana.

"Mnogo je 'agenata' zvalo i pitalo za Ivanova, ali se na tome sve završavalo. Ozbiljnije ponude nismo imali. Nećemo po bilo koju cenu dozvoliti da neko od standardnih igrača ode", kazao je Tumbaković.

On je istakao da misli da će Mohamed Kamara biti "veliko pojačanje" Partizana u prolećnom delu sezone, pošto prehodnih desetak utakmica nije ni igrao.

"Kamara je po radu na treningu, po ponašanju van terena, zadovoljan. Pitanje je zašto je bio nezadovoljan i ljut na sebe u prvom delu sezone. Vidimo da je iz dana u dan puno zadovoljniji i uz razgovor sa mnom i trenerom on može da bude veliko pojačanje", istakao je Tumbaković.

Kada je u pitanju Libijac Mohamed Zabija, Tumbaković je rekao da je on mnogo toga prokockao, ali da je i dalje igrač crno-belih pošto klub ima samo dvojicu klasičnih napadača.

"Zabija je mnogo toga prokockao, ali je i dalje naš igrač. Imamo samo dvojicu klasičnih čentarfora, Marka šćepovića i Aleksandra Mitrovića. Zabija je puno oscilirao kada je ponašanje u pitanju, izneverio je očekivanja. Najavio je velike igračke mogućnosti, ali sve što se desilo nas je vratilo u razmišljanje da li je to ono pravo i da li treba računati na njega", rekao je Tumbaković.

Sportski direktor crno-belih istakao je da ima stav da igrači Partizana "nikada ne treba da idu na probe u druge klubove".

Fudbaler Partizana prolećni deo sezone počeće 27. februara utakmicom protiv BSK-a u Borči.

Beta

Pogledajte još