Inspektor UEFA traži izbacivanje mlade reprezentacije Srbije

Kako je danas saopštio Fudbalski savez Srbije (FSS), Leuba je od članova Komisije za žalbe UEFA "zatražio određene promene u slučaju kažnjavanja predstavnika obe selekcije" i saveza, a "posebno povećanje predlaže u odnosu ka FSS i članova srpskog tima".

Mlada reprezentacija Srbije u oktobru nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Izrealu 2013. godine, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a na kraju meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova obe selekcije.

Crveni karton u ekipi Engleske dobio je Deni Rouz, dok je isključenje u ekipi Srbije zaradio Slobodan Medojević.

Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u dva navrata pogodili kamenom, kao i da su ga tokom celog meč u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi.

Leuba je tražio da se FSS isključi iz sledećeg ciklusa takmičenja za igrače do 21 godine, da se srpski savez kazni sa 200.000 evra, da se kondicioni trener Andreja Milutinović suspenduje iz svih fudbalskih aktivnosti na pet godina, kao i da se fudbaler Nikola Ninković suspenduje na tri utakmice.

FSS je od Komisije za žalbe UEFA dobio rok da se do 31. januara izjasni o odgovoru na dostavljenu žalbu Leube.

Generalni sekretar FSS Zoran Laković rekao je da ne sumnja u objektivnost Komisije za žalbe UEFA.

"Razočarani smo jer smo očekivali da će Leuba korigovati sopstveni prvi stav po izricanju odluka od strane Kontrolne i disciplinske komisije UEFA. Svakako ćemo ponoviti izrečeno u prethodnom postupku i pred članovima Komisije za žalbe UEFA u čiju objektivnost ne sumnjamo. Insistiraćemo da predstavnici FSS prisustvuju sednici i tražićemo suočavanje sa Leubom i zvaničnim licima sa utakmice iz Kruševca", rekao je Laković.


POGLEDAJ VIDEO: Tuča Srba i Engleza u Kruševcu

Disciplinska komisija UEFA kaznila je u decembru FSS sa 80.000 evra i mladu reprezentaciju Srbije sa jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog nereda u Kruševcu.

UEFA je kaznila još i Milutinovića sa dve godine suspenzije iz fudbala, s tim što mu je druga godina izrečena uslovno na tri godine ukoliko se incident ponovi.

Pomoćni trener Predrag Katić, suspendovan je na dve godine iz fudbala, sa tim što su mu poslednjih šest meseci uslovno.

Fudbaler Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić kaznjeni su sa tri utakmice pod okriljem UEFA, dok je Miloš Ninković dobio dva meča suspenzije, a Goran Čaušić dobio je najveću kaznu i neće moći da
nastupa na četiri utakmice.

FSS je sam kaznio Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog godinu dana neigranja za nacionalne selekcije, dok su treneri Srđan Maksimović i Andreja Milutinović dobili dvogodišnje zabrane rada.

Beta

Pogledajte još