Džajićev ostanak u Zvezdi se ne dovodi u pitanje

On je potvrdio da je tokom jučerašnjeg dana bilo "povišenih tonova" između Džajića i Čovića, ali kako je naveo, nije bilo fizičkog obračuna.

"Nisam bio prisutan kao što piše po medijima. Ono što mi je poznato jeste da je bilo povišenih tonova, jer sam ih čuo u svojoj kancelariji. Kad sam došao kod njih, video sam Džajića, Čovića i sportskog direktora Stojadinovića uznemirene, ali nije bilo fizičkog obračuna. Takođe, nisu tačne priče o vulgarnosti i psovkama koje su se spominjale", rekao je Zečević novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Generalni sekretar crveno-belih istakao je da ga je iznenadila informacija da je Džajić posle sukoba sa Čovićem podneo ostavku.
"Ne znam da li je Džajić izgovorio da neće biti predsednik, jer nismo zajedno napustili Marakanu pošto šam imao obaveze na fakultetu. Razgovarao sam sa Džajićem i juče i danas, pričali smo o prelaznom roku, a ne o jučerašnjem incidentu. Ne dovodi se u sumnju njegov rad, danas je njegov plan bio prazan, zato ga nema na poslu. Znam ga od svoje 15 godine, preživeli smo zajedno mnoge teške trenutke, svima je poznata njegova tolerancija, ali ako pređete granicu njegovog strpljenja, videćete da je i on čovek od krvi i mesa", istakao je Zečević i dodao da je i sa Čovićem juče razgovarao više puta, ali o ugovoru Nikole Petkovića i sve je prošlo "bez problema i tenzije".

Zečević nije mogao da potvrdi da li će tokom dana biti održana sednica Odbora za hitna pitanja.
"Ne znam da li će se sastati odbor za hitna pitanja, ali to nije problem, jer može da zakaže za 15 minuta, a može da se održi i telefonski", objasnio je on.

Na Čovićeve kritike na račun efikasnosti njegovog i Džajićevog rada Zečević je rekao:
"Moramo da radimo prave stvari, na pravi način. Znam da je potrebno da budemo brzi, ali ne možemo da kršimo proceduru".

Zečević je poručio da ne vidi problem da posle svega Džajić i Čović nastave zajedno da rade u Crvenoj zvezdi.
"Radi se o profesionalcima, ljudima koji su već radili u zonama visokog stresa i za očekivati je da mogu da nastave", zaključio je on.

Zečević i njegov zamenik Stefan Pantović jedini su od rukovodstva kluba danas, za sada, došli na Marakanu, kada bi trebalo da se održi sednica Odbora za hitna pitanja.

Ovaj organ kluba, koji je prvi put konstituisan na nedavnoj Skupštini čine predsednik Džajić, tri potpredsednika (Ivica Tončev, Slaviša Kokeza i Čović) i član Upravnog odbora Branko Radujko.

Pojedini funkcioneri crveno-belih izjavili su sinoć da nemaju informacije o incidentu i izrazili uverenje da Džajić ipak ostaje na čelu kluba.

(Tanjug)

Pogledajte još